Vi

 

Tillbaka till vanliga hemsidan
Startsida bröllop
Om bröllopet
Bröllopsmiddagen
Bilder
 

Om Bröllopet

För drygt ett år sedan bestämde vi oss för att gifta oss hösten 2007. Från då fram till bröllopsdagen har vi planerat, planerat och åter planerat.

Bland det första vi var tvungna att bestämma var platsen där ceremonin och festen skulle hållas. Eftersom vi båda älskar fjällen hade vi hoppats att vi kunde ha vårt bröllop så nära fjällen som möjligt. Att hitta en plats utomhus var inte så svårt men vi var ju även tvungna att ha tak över huvudet ifall vädret inte skulle vara med oss. Av en slump "hittade" vi  Knoparluspen som är en fritidsanläggning vid Kultsjöluspen, ca 9km från Saxnäs. Läget var perfekt och tack vare att det fanns en stor samlingslokal och ett stort kök blev vi sålda på att vara här. Så under våren 2007 bestämde vi oss för att den 11:e Augusti 2007 skulle vi gifta oss på Knoparluspen!

Anläggningen

Efter ett år av planering och inköp av allehanda tingestar var vi så på plats vid Knoparluspen dagen före bröllopet, tillsammans med Inger, Christer, Jeanette, Doris, Sune och IngaLill.

Under fredagen ställdes allt i ordning och all mat som kunde förberedas lagades till. Under hela dagen strålade solen från en närmast klarblå himmel och alla gick bara och hoppades att det skulle hålla i sig en dag till. Hur det gick med den saken vet ju alla som var där...

Under Bilder finns ett album med några bilder från förberedelserna.

På Lördagsmorgonen fortsatte förberedelserna med att familjerna Olofsson och Mikaelsson fixade de sista förberedelserna på Knoparluspen. 8.30 i Eriksberg satte Maria igång med Therese hår, 12.30 var det klart! När så brudparet var påklädda och klara och precis skulle stiga in i bilen för att ta sig till fotograferingen, började regnet falla från den mörka himlen. Efter att ha väntat vid Trappstegsforsen ett bra tag beslöt vi oss dock för att trotsa vädret och köra på med planerna med foto vid vattnet, klockan var då 14.30. Åtföljda av tre fotografer, Göran, Sune och Christer, gick vi ut på de hala stenarna vid forsen och fotograferingen blev äntligen av.

Klockan 15.00 hade vi lämnat forsen och anlände till Knoparluspen där alla gästerna väntade. En kort men väldigt fin ceremoni hölls av Ingrid Karlsson och så var vi äkta makar! Efter ceremonin utbringades en skål för oss och därefter följde middagen.

Mellan middagen, som för övrigt tycktes uppskattas av de flesta,  och tårtan fick alla gäster ställa upp sig på balkongen för fotografering. Vädret var snällt nog att göra ett uppehåll i regnandet för denna procedur. Vi hann även med en liten "frågor om brudparet-tävling" innan det var dags att fika. Vinnare här var, kanske inte helt otippat, Jeanette! Var det kanske  det faktum att hon varit sambo med oss båda i nästan ett år som fällde avgörandet!?!

Vi hade också fått väldigt många presenter som stod fint uppställda på ett bord och som vi öppnade lite då och då under kvällens gång. Trots att vi tydligt sagt att vi inte önskade oss några presenter var det väldigt roligt att få så många väldigt fina gåvor.

Efter fikat riggade vi upp för en liten trekamp mellan gästerna. Kast med boll bakom ryggen var första grenen, som p.g.a. regnet hölls inomhus. En väldigt jämn gren där ingen lyckades få maximala 3 poäng. Gren nummer 2 var lassokastning på "Rudolf". Vi hade sån tur att regnet gjorde ytterligare ett uppehåll så grenen kunde avgöras utomhus. Trots den ovanliga grenen lyckade väldigt många väldigt bra! Bäst var Göran, Stellan och Maria M (även kallad "Lapp-maria"), som alla fixade maxpoäng i grenen. I detta läge ledde Maria, 1 poäng före en trio. Sista och avgörande grenen var pilkastning på ett hjärta. Om deltagarna imponerat i lassokastning så var det tvärtom i pilkastningen. Av 60 kastade pilar satt endast 6 (!) mitt i prick. Vinnare totalt blev slutligen Göran, som med 2 träffar i pilkastningen vann, 1poäng före Maria.

När denna kraftansträngning var över för gästerna var det nog skönt för många att bara sitta ner och surra med varandra, dricka lite och äta lite tilltugg.

Inte allt för långt senare avlägsnade sig brudparet och drog sig tillbaka till sitt hotellrum på Saxnäsgården. Fulla av intryck och trevliga minnen var det inte lätt att somna men slutligen föll ögonen igen på det nygifta paret, och morgonen efter vakande dom för första gången som man och hustru!

Vi vill även passa på att tacka alla som gjorde vårt bröllop minnesvärt;
Givetvis alla gäster som var på plats, utan er hade det inte blivit nått!
Alla som skickat hälsningar och presenter!
Ingrid Karlsson, för en väldigt fin ceremoni!
Håkan Lunding, för den utmärka kontakten med dig angående Knoparluspen!

Ett speciellt tack vill vi även ge till:
Göran Jonsson, för att du tog så många fina foton under vår bröllopsdag!
Maria Mikaelsson, för att du gjorde Therese så fin i håret!
Petra Mikaelsson och Tomas Mikaelsson för att ni filmade hela dagen!
Jeanette Olofsson, för att du hjälp till att ställa i ordning och laga mat till bröllopet!

Och sist men absolut inte minst:
Inger, Christer, IngaLill och Sune, för all hjälp med både förberedelser, sponsring och allt annat ni hjälp till med, både på bröllopsdagen och under resan dit!  

 

 
 
© Therese och Lars hemsida
webmaster@larsochtherese.com