Panorama

  Vinter  |   Vår  |   Sommar  |   Höst

Startsida
Om oss

Nyheter

Intressen
Bilder
Filmer
Länkar
Gästbok
Tillbaka
 

Nyheter 2005 - Vinter

Året börjar i Hälla där vi firat nyår tillsammans. Vi spenderar några dagar tillsammans där innan Lars återvänder hem till Dalasjö. Renrajd på Jokkmokks marknad Tyvärr så kom sedan vardagen snabbt tillbaka och vi fortsatte att pendla fram och tillbaka mellan Luleå och Umeå. Tack och lov att vi båda har bil, annars vet jag inte hur vi hade klarat oss. Året bjuder inte på mycket vinter efter kusten, den lilla snö som faller töar snabbt bort igen. I februari besöker vi ett ställe med lite mera snö, Jokkmokk. Den årliga marknaden bjuder på mycket smått och gott samt både renrajd och renrace. Det blir inte så mycket shoppande, men upplevelsen var värd resan. På vägen hem stannar vi till vid Polcirkeln och i Boden.
Denna termin läser Therese en distanskurs i Digitala bilder som upptar lite av hennes tid och även några helger. Lyckligtvis lär hon sig faktiskt både det ena och det andra... Mera snö blir det lite senare in i februari då vi åker till Eriksberg en helg. Här leker vi i snön, åker pulka och skoter. Tyvärr snöar det mycket vilket förstör den vackra vyn över fjällen, men underbart har vi det ändå. Läs mer under skoter.

Lars på Åselenappet

En helg senare åker vi till Hälla där vi, tillsammans med Hällas jaktlag, kör ut saltstenar med skoter. Vädret är denna helg mycket bättre och vi passar på att sola i en snöhög på eftermiddagen. Tyvärr är helgerna alldeles för korta... Nästa händelse denna vinter är Åselenappet. Therese, Lars och Christer fiskar, men som vanligt på denna tävling, utan större lycka. Dagen därpå bjuder Christien och Rob, som bor i Hälla, på en tur bakom deras slädhundar.
Påskhelgen spenderar Lars i fjället där han kör skoter med släkt och vänner. Therese åker hem och jobbar lite i Åsele. Påsklov är något som dom är generösa med på universitetet i Umeå men inte i Luleå, så veckan efter påsk åker Therese upp till Luleå.

Detta är det sista av vintern, om man nu kan kalla det för vinter ; )

 

 
 
© Therese och Lars hemsida
webmaster@larsochtherese.com