Panorama

  Vinter  |   Vår  |   Sommar  |   Höst

Startsida
Om oss

Nyheter

Intressen
Bilder
Filmer
Länkar
Gästbok
Tillbaka
 

Nyheter 2006 - Vinter

Precis som förra året börjar detta i Hälla. Vi firar nyår här tillsammans med hunden Rulle som inte tycker om att vara ensam då raketer smäller överallt. Åker skidor i Kittelfjäll Redan dagen efter åker vi upp till Eriksberg, där vi planerat att åka lite skidor. Detta i Kittelfjäll som inte ligger så långt borta. Solen skiner och värmer den annars rätt kalla luften. Efter en uppfriskande dag tar vi det bara lugnt innan vi återvänder till Umeå. Denna termin införs ett snabbtåg mellan Umeå och Luleå, "Norrskenan", som Therese utnyttjar så ofta hon kan. Även detta år åker vi till Jokkmokk och dess fantastiska marknad. Tyvärr är det rejält kallt så besöket blir inte så långvarigt.

Therese läser en väldigt självständig kurs under första delen av våren så det blir mycket tid tillsammans : ) Vi målar och fixar på vårt hangarfartyg, en bild på denna finns under pyssla. Ser mycket på tv, speciellt OS. Men så i mitten av mars bär det av till fjälls igen. Vi försöker vänta in bra väder, men utan större framgång måste vi till slut åka om vi ska komma iväg överhuvudtaget. Vår nya bil Om denna lilla resan kan du läsa under skoter. När vi kommer tillbaka till Umeå åker vi och tittar på en bil, en Passat V5 4-motion. Knappt en vecka senare är bilen våran! Samma helg åker Lars, tillsammans med kompisen Micke, till Lycksele för ett möte angående examensjobb. Projektet handlar om en "hemlig fritidsprodukt". På kvällen åker vi till Hälla för att nästa dag åter igen vara med på Åselenappet. Väl där stormar det för fullt och fisken lyser för oss med sin frånvaro, medans andra plockar den ena akvariefisken efter den andra. Dagen efter har solen återvänt och vi tar skotern till Sörsjön.

Veckorna som följer börjar snön på att vräka ner. Lite i senaste laget tycker vi här efter kusten, men lagomt till påsk i inlandet och fjället.
Även detta år har Therese ett långt påsklov, medans Lars får nöja sig med en lång helg ledigt. Helgen börjar med att vi åker från Luleå till Eriksberg. Där blir det en hel del fiske och skoteråkning, men även god mat och godis, så som sig bör på påsk. På påskaftonskvällen åker vi vidare till Hälla, där vi fortsätter med samma saker som tidigare under helgen. Mer om vår påsk kan ni läsa under Påsk. Sedan går resan åter mot Luleå där Therese stannar en hel vecka : )

Våren börjar sedan sakteliga görs sitt intrång och snön smälter raskt bort...

 

 
 
© Therese och Lars hemsida
webmaster@larsochtherese.com