Panorama

 

Startsida
Om oss

Nyheter

Intressen
Bilder
Filmer
Länkar
Gästbok
Tillbaka
 

Nyheter 2009

2009-11-12

Uppdateringarna på hemsidan duggar verkligen inte tätt, men destå roligare när det väl dyker upp något, eller hur! Vi har nu kommit en bra bit in på november och julen kommer snart att vara här, eller snarare över. Vi har nu ställt om till vintertid vilket medför att årets jakt- och fiskesäsong är avslutad och hur denna var finns några korta rader om här och här.

Peppar peppar, har vi än så länge klarat oss från svinis och de andra elakheterna som härjar, grymt skönt ;-) Det är full fart på Izabelle från morgon och till kväll. För att belysa detta har vi i vanlig ordning lagt upp ett par bilder på detta, klicka bara här för att ta en titt.

2009-09-27

Här kommer så äntligen en liten uppdatering av hemsidan. Vi har som vanligt på hösten haft fullt upp med jakten och inte haft någon tid över för att skriva något på hemsidan. När vi nu då äntligen är hemma en helg tar vi tag i detta och lägger upp lite nytt. Sånt som har med jakten får dock vänta ännu ett tag eftersom den fortsätter om två veckor!

Vi börjar därför där vi slutade sist. Efter att ha varit hemma några dagar och pysslat med det mesta åkte vi återigen upp till Eriksberg sista juli. Där skulle vi tillsammans med Görans hitta på lite allt möjligt under en vecka. Givetvis blev det en hel del fiske för Lars och Göran men mer om det på fiskesidan inom  kort. Tiden går väldigt fort när man har roligt och veckan i fjällen tog snabbt slut. Vi hade väldigt tur med vädret och gjorde dagligen små utflykter och upptåg tillsammans.

Fika vid Fiskonfallet

Efter denna minisemester var det åter Vindeln som gällde, med vanligt hushållsarbete. Men vi tog oss även tid att åka till Nolia tillsammans med Petra och IngaLill. Som vanligt flyger tiden fram och semestern var härmed slut för detta år. Även om Therese hade en vecka extra hemma med Izabelle kändes det som vardags lunken åter var tillbaka.

Den 6 september började älgjakten i år och det var något vi verkligen såg fram emot. Vi skulle vara hela familjen uppe i Eriksberg första veckan tillsammans med Petra som skulle jag "på riktigt" för första gången och även IngaLill skulle vara ledig ett par dagar i början av veckan. Tyvärr blev det inte alls som vi tänkt oss när det overkliga hände att Lars farbror Verner gick bort torsdagen innan jakten startade. Trots att det var knappt ett år sedan vår värld vändes upp och ner när Sune dog vänjer man sig inte ett dugg vid såna här tragedier. Vi saknar er båda väldigt mycket!

Trots allt förflöt jaktveckan snabbt och Therese och Izabelle drog vidare till Hälla för att starta årets jakt där på lördagen den 5:e. På Söndagen anslöt även Lars för att ta hand om Izabelle under måndagen och tisdagen. Även helgen 19-20 jagar vi båda men mer om detta kan ni läsa på jaktsidan efter att vi jagat färdigt för i år.

Som brukligt är har vi fyllt på bildersidan med några nya bilder.

2009-07-26

Så var mer än halva semestern gjord och ingenting tycks man hunnit med. Tiden går som bekant fort när man har roligt, även om det känns som att det mestadels bara regnar...

Midsommar firades enligt tradition i Sörsjön med en hel del fiske och god mat. Solen lyste men orkade inte riktigt värma luften, så det var långkalsonger som gällde för många av oss.
Hemma i Vindeln igen passar vi ofta på att gå ner till ängen och hälsa på fåren och getterna som går där på sommarbete. Väldigt uppskattat av både oss och dem verkar det som.

Semestern börjar med att vi byter tak på den inglasade altanen, som läckt in tillräckligt med vatten vid det här laget. En hel del annat smått och gott fixas på bilen, gården och huset innan vi ger oss iväg på en tripp hemöver. Först ett kort stopp i Dalasjö innan vi åker vidare till Eriksberg för att slåss med myggen. Här slutförs målningen av stugan samt friggeboden och Lars passar på att lura några fiskar. P.g.a. dåligt väder väljer vi att åka tillbaka till Dalasjö tidigare än planerat. Här skiljs sedan våra vägar åt för ett par dagar då Lars, Göran och Jocke åker upp till Ransarån för att fiska (se bilder på bildersidan) medan Izabelle och Therese åker till Hälla för att leka och bada. Efter en halv dag på Åsele marknad återförenas hela familjen och under den resterande delen av helgen sågas och klyvs vinterns vedförråd. Som ett trevligt slut på semesterturen åker vi till Junsele djurpark där en överlycklig Izabelle får träffa både grisar, kameler, björnar, vita lejon och tigrar samt Mumintrollet :-)

Som alltid har vi fyllt på med lite blandade bilder på bildersidan.

2009-06-06

Anledningen till att det inte hänt något på hemsidan sista tiden är att det helt enkelt inte hänt något speciellt att lägga ut. Trots det har vi ändå inte legat på latsidan utan har gjort en hel del sista månaden. 1 Maj var vi t.ex. i Hälla och bakade tunnbröd och högg ved. Så nu är vi rustade inför vintern, även om tunnbrödet då med största sannolikhet redan är uppätit.

Flygarhelgen packade vi bilen, om än inte vår, och åkte på en liten shoppingtur till Ullared. Det blev en intensiv helg med väldigt många mil och fyllda Gekåskassar som resultat.

Utöver dessa utflykter har vi mest varit hemma och pysslat på gården, bland annat flyttat om lite stenplattor och slipat altanen.

Bildersidan är som vanligt uppdaterad med lite bilder, ta gärna en tur dit!

2009-04-18

Efter en månads stiltje på hemsidan är det så dags att sammanfatta påsken och helgerna innan den. Sista helgen i Mars var vi i Hälla och hälsade på Mormor och Morfar. Vad vi hittade på där kan ni läsa på skotersidan under Hälla. Helgen innan var vi på äventyr här i Vindeln, klicka på länken Vindeln om ni vill läsa om detta. På samma sida finns även påskens upptåg, men då under länken Fjället.

bildersidan finns som vanligt lite nya bilder på Izabelle, men även några nya bilder i de andra albumen.

2009-03-16

Nu finns det nya bilder med Izabelle på bildersidan.

2009-03-15

Izabelle 1 år!Söndagen den 8 Mars var det stort kalas i Eriksberg när prinsessan Izabelle fyllde ett år! Många var dom som uppvaktade ettåringen med både presenter och gratulationer, och hon tackar så mycket för alla fina presenter!

Vi har lagt upp lite nytt på skotersidan.

2009-02-15

Ännu en månad har sprungit förbi och Izabelles ett-års dag närmar sig med stormsteg. Var tiden har tagit vägen är det nog ingen som vet. Veckorna som gått har bjudit på riktigt vinterväder. Först vräkte det ner snö och sedan slog kylan till med strålande solsken om dagarna. I stort sett varje helg har familjen gett sig ut på skotertur, antingen för att grilla korv och mysa, eller för att åka pulka. Oavsett aktivitet så verkar lilltjejen trivas bra ute, vilket bådar gott inför våren.

Izabelle och Lars ute med skotern!

Det är inte bara tiden som springer iväg, utan nu även Izabelle. På bara några veckor har hon lärt sig gå, och som alltid går det i en väldig fart. Full aktivitet från tidig morgon till kväll...

Izabelle går

Som alltid hittar ni några nya bilder på Izabelle under bildersidan. Vi har även tagit oss i kragen och skrivit på skotersidan.

2009-01-11

Nu har julledigheten tagit slut och tiden har som vanligt gått alldeles för fort. Julen firades för första gången i Vindeln tillsammans med den närmsta familjen.

Julafton i Vindeln!

På annandagen åkte vi till Hälla, där vi fortsatte äta julmat och passade på att umgås med Doris innan hon återvände hem till Stockholm. Den 29:de åkte vi vidare till Dalasjö där vi stannade till nyårsdagen. Vi tog även chansen att hälsa på Hugge och Maria när vi lix var i krokarna. På vägen hem till Vindeln gjorde vi även ett besök hos Gunilla och Stellan i Blattnicksele där vi blev bjudna på kalasmat.

bildersidan kan ni nu se bilder på Izabelles första jul. Eftersom det blivit så många bilder på vår lilla prinsessa har hon nu fått ännu en ny sida.

I fredags (9 januari) fick Therese och Izabelle oväntat besök här hemma. En "liten" duvhök hade oturen att flyga rakt in i sovrumsfönstret och fick sig en ordentlig smäll. I två timmar satt den och hämtade krafter innan den flög vidare. Självklart åkte kameran fram för att föreviga detta ögonblick!

En Duvhök på besök

2008-11-27

Av förståeliga skäl har vi inte gjort något åt hemsidan på ett tag, men livet måste gå vidare och det betyder också att hemsidan måste hållas igång. Det har inte hänt så mycket värt att berätta om här på sidan men förhoppningsvis kommer det hända mer framöver som vi kan dela med oss av. Vi både hoppas och tror att vi ska kunna göra mer saker i vinter än vad vi kunde förra året.

Det har blivit en hel del nya bilder på Izabelle och som vanligt hade vi tänkt dela med oss av några. Dem hittar ni på bildersidan.

 

 
 
© Therese och Lars hemsida
webmaster@larsochtherese.com