Panorama

 

Startsida
Om oss

Nyheter

Intressen
Bilder
Filmer
Länkar
Gästbok
Tillbaka
 

Nyheter 2011

2011-11-23

En hel del har hänt sedan vi sist la in nått på hemsidan. Vi har framförallt gjort ett byte i föräldraledigheten, vilket betyder att Therese nu åter får kämpa på jobbet medan Lars är hemma med flickorna. Hösten har som vanligt inneburit en hel del jakt och allt som hör det till, med många helger borta och långa resor. Hur det gått med själva jakten kan ni läsa här.

Vi har även hunnit med vår årliga vallfärd till Mecka, även kallat Ullared. Vi passade även på att för sista gången besöka Doris i Stockholm. I slutet av November går nämligen flyttlasset till Åsele!

Två födelsedagar har vi också avverkat (och två till om inte allt för länge). Lilla bäbisen Olivia har gått och blivit lilla tjejen och fyllt ett helt år. Pappa Lars blir inte yngre han heller utan har nu passerat sitt tredje decennium.

Födelsedagsbarnen


Allt detta och lite till finns att beskåda på bildersidan i vanlig ordning.

2011-08-12

Då var det dags för en uppdatering av hemsidan. Efter den senaste uppdateringen strulade det tyvärr med det program vi använder för att uppdatera bilderna, så därför har vi nu försökt förenkla bildersidan med färre menyer, samt att vi lagt alla gamla bilder i ett arkiv. Det gör det förhoppningsvis enklare för både er och oss. Om ni upptäcker något som inte fungerar får ni gärna skicka ett mail och berätta så ska vi försöka fixa det! Med det sagt så har vi förstås lagt in nya bilder på bildersidan.

För att rädda semestern från allt för mycket arbete, drog vi igång målningen av huset så snart vi kunde. Vi skulle kunna skriva väldigt mycket om hur jobbigt det har varit, men vi nöjer oss med att skriva att nu är det äntligen klart...nästan!!

bad

Så kom äntligen semestern och det otroligt fina väder vi njutit av under våren bara fortsatte! Detta resulterade i massor av bad, för tre av oss åtminstone ;-)
Vi har hunnit med det mesta som vi hade tänkt, som t.ex. den obligatoriska "Eriksbergveckan" med Görans, Åsele marknad, tältsemester i Östersund med äventyrsbad och zoobesök. Vi kunde också göra våran första "fjällvandring" tillsammans, alla fyra! Det mesta av semestern i bildform finns på bildersidan.

Hösten närmar sig nu med stormsteg, vilket för oss betyder skiftbyte i föräldraledigheten och att jakten kommer att ta upp många helger framöver.


2011-05-10

Så var vintern över för denna gång. Snabbare än någon kunde ana försvann snön och så satte alla vårbestyr igång. Men medan snön fortfarande låg vit ute hann vi dock med att göra om i "fin" hallen hemma i Vindeln. Nya tapeter på väggarna sattes upp och ny matta lades på golvet.

Renovering

Vi hann även med att ta en tur till fjälls ett par veckor innan påsken. Vi hade tur med vädret på lördagen så då blev det Korssjön, lite skoterlek kan ses på bildersidan. Dagen efter regnade det för fullt så vi åkte hem tidigt. Då insåg vi även att det för fösta gången skulle bli en skoterfri påsk detta år.

Påsken tillbringades ändå i stugan och det var en väldigt trevlig helg med riktigt toppenväder, men den riktiga påskkänslan infann sig inte.

Då våren kom tidigt i år har det mesta vårpysslet redan undanstökats. Gräsmattan är krattad, en buske uppgrävd och huset har förberetts för att målas lite längre fram i tiden.

Som vanligt kan ni hitta lite nya bilder under bildersidan.

2011-03-20

Så var det äntligen dags för en uppdatering. Det mesta av vintern har passerat och vi närmar oss den härliga våren. Vi har haft tur med vädret sedan årsskiftet och passat på att vara ute så ofta vi kunnat. Det har blivit en hel del småturer här i Vindeln då vi mestadels åkt till pulkbacken för lite lek och korvgrillning. Tre helger har vi dessutom begett oss hemöver.
Vi startade med en helg uppe i Eriksberg. På lördagen sken solen från en klarblå himel och färden gick upp mot Korssjön. Där grillade vi korv och njöt av det härliga vädret i sällskap av släkt och vänner. På söndagen tog vi en kort tur på Fatsjön innan vi åkte tillbaka hem till Vindeln.

Fikar vid Korssjön

Fika vid Korssjön

Första helgen i mars hade vi en inplanerad arbetsdag med jaktlaget i Hälla. Dagen blev väldigt solig och lyckad med ny ved på alla pass och saltstenar till älgarna. På söndagen firades Izabelle av mormor och morfar innan vi tog en kort tur längs älven i solskenet.
På Izabelles 3-årsdag hade vi 12 vilda ungar på besök. Izabelle hade sett fram emot sitt kalas sedan hon fyllde två, och planerat i flera veckor! Två timmar med presenter, tårta, kakor och bullar samt en hel massa lek och stojj! Vi hade jättkul men var helt slutkörda när de sista gästerna gått hem...
Helgen efter sportlovet begav vi oss som brukligt upp till Eriksberg för att besöka Dainanappet. Förhoppningarna var förstås stora men slutade detta år i besvikelse då vi inte lyckades lura en enda fisk. På söndagen blev fiskelyckan större då vi alla fick känna på fisk uppe på Rödingsjön. Även denna dag bjöd på strålande väder!
Nog var det bra länge sedan vi haft så många helger med så pass bra väder, och än är det inte slut! Olivia växer fortfarande så det knakar och är redan inne på sin fjärde klädstorlek, en storlek per månad. Hon tränar nu intensivt på att både sitta och att lära sig krypa och ibland önskar man att det fanns en stopknapp så att man själv hinner med allt som händer!

Som ni vet vid det här laget så är bildersidan uppdaterad i vanlig ordning!

2011-03-20

Dags igen för en liten uppdatering och lite nya bilder på bildersidan.

2011-01-11

Så var det redan ett nytt år, tiden går så fort att vi inte riktigt hinner med. Lilla Olivia har redan passerat två månader och Izabelle närmar sig snabbt tre år! Dessutom har ju Therese blivit vuxen nu med hela 30 år i bagaget, usch då, hur gick det till?
Julen firades i år i Dalasjö, där Izabelle ivrigt väntade på tomten hela dagen. Förutom oss fyra fanns ju även farmor, faster, mormor, morfar och moster på plats, samt Ninjo och Zimba som med spänning iakttog varandra hela dagen. Om tomten trotsade kylan för att besöka Skruttis även detta år får ni svaret på under bildersidan.
Trettondagarna firade vi i Hälla och Izabelle passade på att, i det äntligen milda vädret, testa att åka både traktor och skidor. Båda blev väldigt uppskattade och skidorna fick följa med hem, traktorn fick vi dessvärre inte plats med i Passaten :-)
I lördags (8 januari) hade vi Namngivningsdag för Olivia, även denna i Dalasjö. Hela dagen blev väldigt lyckad och det var jätteroligt att få träffa er alla och visa upp vår nya lilla skatt. Vi tackar alla för all den uppvaktning vi fått i samband med Olivias födelse!!

Till toppen

 

 
 
© Therese och Lars hemsida
webmaster@larsochtherese.com